Museumbezoek 2019

Wilt u graag meer zien in moderne kunst? Ga dan met Mandarte op stap en ontdek hoe leuk het is om naar moderne kunst te kijken.

We gaan 4 keer naar een museum en bekijken de tijdelijke exposities. Waar mogelijk vergelijken we die met werken uit de vaste collectie. Samen praten we over de kunst. Onze eigen mening en stemming toetsen we aan het werk, aan elkaar en aan de geschiedenis van de kunst. We beleven bewondering, verbijstering, afschuw en schoonheid. We leren steeds beter om te gaan met kunst en ontdekken waar onze eigen voorkeur ligt. De omvang van de groep is beperkt, zodat iedereen aan bod komt. Het gevarieerde programma zorgt voor voldoende afwisseling, de musea garanderen kwaliteit en er is altijd tijd voor gezelligheid.

Woensdagmiddagen, 14:30 - 16:00 uur; ArtZuid: 5 juni, 20 juli, 25 augustus. Nog te bepalen: 25 september, 13 november 2019. Deelname € 18,- per persoon, per bezoek*

*  Onder de excursies vindt u het bijbehorende inschrijfformulier. De prijs is exclusief entree tot het museum, versnaperingen en overige kosten. Door uw deelname verklaart u zich akkoord met de leveringsvoorwaarden van Mandarte, waarin staat dat Mandarte geen aansprakelijkheid op zich kan nemen voor calamiteiten.


 

Art-Zuid 2019

(Foto: Yoshitomo Nara, Your Dog, 2017)
De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve kunstwerken.

(Lees ook: Homo Ludens)

Op ARTZUID zal nieuw werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars Jan Fabre, Antony Gormley, Matthew Monahan, Takashi Murakami, Yoshitomo Nara en Dan Graham, alsook  jonge kunstenaars, onder wie Ivan Cremer, Sachi Miyachi, Gabriel Lester en ElsaTomkowiak. Ook zijn er interessante 'mini-solo's' van Henk Visch, Atelier van Lieshout en Johan Tahon.

Er is een aangenaam weerzien met oude meesters zoals Charlotte van Pallandt en Aristide Maillol. Er is de uitdaging van Jaume Plensa en Marc Quinn. Er zijn weer stevige verrassingen te ontdekken, die ons nog lang zullen bijblijven. Gaat u mee kijken en beleven?

 

 

Routekaart Art Zuid webWanneer:
Woensdagmiddag 5 juni
of zaterdagmiddag 20 juli
of zondagmiddag 25 augustus

Hoe laat: 14.30 -16.00 uur
Kosten deelname? € 18,- p.p.


Startpunt: Hoek Apollolaan/Stadionweg (bij het Apollo huis, vroeger SVB gebouw)

 

Voorafgaand aan de eerste wandeling organiseren we een voorbereidende lezing op zaterdagochtend 25 mei


 Inschrijfformulier: Inschrijven ArtZuid

 

De prijs is exclusief entree's, versnaperingen en overige kosten. Door uw deelname verklaart u zich akkoord met de leveringsvoorwaarden van Mandarte, waarin staat dat Mandarte geen aansprakelijkheid op zich kan nemen voor calamiteiten.